Curbe Bezier din formule matematice

Incarcat la data: 01 Februarie 2011

Autor: Liviu Nastasescu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 742 kb

In matematica, si anume in analiza numerica, o curba Bézier este o curba parametrica cu importante aplicatii in grafica pe calculator si in domeniile asociate acesteia. Generalizarile curbelor Bézier la dimensiuni superioare se numesc suprafete Bézier, triunghiul Bézier fiind un caz particular al acestora.


Curbele Bézier au fost mediatizate in 1962 de inginerul francez Pierre Bézier, care le-a utilizat pentru a proiecta sasiuri de automobile. Curbele Bézier au fost dezvoltate in 1959 de Paul de Casteljau cu ajutorul algoritmului lui de Casteljau, o metoda numeric stabila de evaluare a curbelor Bézier.


In grafica vectoriala, curbele Bézier sunt o unealta importanta folosita pentru modelarea curbelor derivabile si scalabile. Caile (in engleza: Paths) asa cum sunt ele denumite adesea in programele de grafica vectoriala sau de editare de imagini, cum ar fi Inkscape, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, sau GIMP sunt combinatii de curbe Bézier interconectate. Caile nu au limitarile imaginilor raster, iar modificarea lor este intuitiva. Curbele Bézier se folosesc si in animatie pentru controlul miscarii in aplicatii ca Adobe Flash, Adobe After Effects, Microsoft Expression Blend si Autodesk 3D max.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curbe Bezier din formule matematice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEMATEMATICAformule matematice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...