Leonhard Euler

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

S-a nascut la 15 aprilie 1707 in Basel, Elvetia si a murit pe 18 septembrie 1783 in St. Petersburg, Rusia. Tatal lui L. Euler a fost Paul Euler. Paul Euler a studiat teologia la Universitatea din Basel si a frecventat cursurile lui Jacob Bernoulli. De fapt Paul Euler si Johann Bernoulli locuiau amandoi in casa lui Jacob Benoulli in timp ce erau studenti in ultimul an. Paul Euler a devenit ministru Protestant si s-a casatorit cu Margaret Brucker, fiica altui ministru Protestant. Fiul lor, L. Euler, s-a nascut in Basel, dar familia s-a mutat in Richen cand acesta avea un an si acolo, nu departe de Basel, a fost crescut Leonhard. Cum am mentionat, Paul Euler avea unele cunostinte de matematica si a putut sa-si invete fiul matematica elementara inainte de alte materii.

 

Leonhard a fost trimis la scoala din Besel, si in acest timp a locuit cu bunica sa din partea mamei. Aceasta scoala era slaba din toate punctele de vedere si Euler nu a invatat matematica deloc din scoala. Oricum interesul sau pentru matematica fusese deja insuflat de lectiile tatalui sau si a citit texte de matematica pe cont propriu si a luat lectii particulare. Tatal sau Euler dorea ca fiul sau sa-l urmeze spre biserica si l-a trimis la Universitatea din Basel sa se pregateasca pentru minister. El a intrat la Universitate in 1720, la varsta de 14 ani, mai intai pentru a capata o educatie generala inainte de a merge la studii mai avansate. Johann Bernoulli a descoperit curand marile aptitudini ale lui Euler pentru matematica in paticular .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Leonhard Euler". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat matematicaleonhard euler