Locuri geometrice

Incarcat la data: 12 Februarie 2010

Autor: garajdieru valentina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 84 kb

5 (2 review-uri)

Mediatoarea unui segment este dreapta perpendiculara pe segment dusa prin mijlocul segmentului. Existenta si unicitatea mediatoarea rezulta din faptul ca mijlocul unui segment exista si este unic, perpendiculara printr-un punct al dreptei pe dreapta exista si este unica.Teorema 1: Orice punct de pe mediatoarea unui segment este egal departat de capetele segmentului.


Dem.: Se considera (AB), ,  si M un punct de pe mediatoarea segmentului (AB) (Fig.1.1). Daca , afirmatia este evidenta. Daca , (C.C.) si rezulta , deci .Teorema 2: Orice punct egal departat de capetele unui segment apartine mediatoarei segmentului.


Dem.: Se considera (AB) si M un punct astfel incat  (Fig.1.2). Daca , atunci M este mijlocul segmentului (AB) si apartine mediatoarei. Daca , fie O mijlocul segmentului (AB). (LLL). Deci . Deoarece cele doua unghiuri sunt si suplementare, rezulta ca , ceea ce inseamna ca MO este mediatoarea segmentului (AB).Asadar mediatoarea unui segment este locul geometric al punctelor egal departate de capetele segmentului.Un alt exemplu de loc geometric este bisectoarea unui unghi.


Bisectoarea unui unghi este dreapta care trece prin intersectia a doua drepte diferite, impartind unghiul format de cele doua drepte in doua unghiuri congruente.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Locuri geometrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MATEMATICAlocuri geometricemediana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...