Logaritmi matematica

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 84 kb

4,5 (2 review-uri)

In practica se folosesc logaritmii in baza zece care se mai numesc si logaritmi zecimali. Acestia se noteaza cu lg in loc de log10; de aceea nu mai este nevoie sa se specifice baza. Astfel,vom scrie lg106 in loc de log10 106 si lg5 in loc de log105 etc.
  
In matematica superioara apar foarte des logaritmi care au ca baza numarul irational, notat cu e,e=2,718281828… . Folosirea acestor logaritmi permite simplificarea multor formule matematice. Logaritmii in baza e apar in rezolvarea unor probleme de fizica si intra in mod natural in descrierea matematica a unor procese chimice, biologice. De aceea acesti logaritmi se numesc naturali. Logaritmul natural al numarului a se noteaza lna.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Logaritmi matematica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat matematicalogaritmi
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan