Matematica in economie

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Mic Petru Adorian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Interactiunea intre matematica si economie a reflectat cu timpul schimbari in ambele stiinte. Istoriile acestor discipline au demonstrat faptul ca ideile si cunostintele despre matematica au a  vut ca efect schimbarea conceptiei si metodei economice.

A intelege natura si rolul de economie matematica nu este acelasi cu intelegerea legaturii dintre matematica si economie. Matematica economica, asa cum argumeanteaza si Debreu in volumul sau (Mathematical Economics), este angajarea matematicii in economie in sine.  Explicarea sau  justificarea economiei matematice, adesea implica  argumente esentiale  cu privire la natura reala a obiectelor economice,  si natura reala a economiei, ca de altfel  argumentele care sugereaza ca angajarea de matematica este adecvata deoarece este cea care sta la baza "Economiei" . In consecinta o discutie istorica despre matematica economica va fi o povestire sofisticata crescuta in timp, in stiinte economice precum instrumente matematice, tehnici si metode mutate intr-un discurs economic si imbogatirea analizei economice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Matematica in economie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MATEMATICAECONOMIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan