MINIMIZAREA FUNCTIILOR LOGICE CU AJUTORUL CIRCUITELOR NAND SI REPREZENTAREA

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 43 kb

1. Scopul lucrarii.
Se studiaza minimizarea functiilor logice cu ajutorul metodei diagramelor Karnaugh si se prezinta modul in care se poate determina direct din aceste diagrame forma minimizata a functiei exprimata cu ajutorul circuitelor SI-NU (NAND).

 

2. Consideratii teoretice.
Minimizarea consta in trecerea unei expresii de la forma canonica la o forma elementara, deci eliminarea unor variabile din expresia functiei.
Regula de minimizare a functiilor scrise sub forma canonica P (forma canonica normal disjunctiva – f.c.n.d. ), prin diagrame Karnaugh este urmatoarea:
- pentru fiecare termen P se va completa 1 in casuta corespunzatoare combinatiei respective
- se grupeaza grupuri de 1 aflati in patrate adiacente, inclusiv patratele de pe laturile extreme; numarul maxim de vasute care contin 1 trebuie sa fie o putere a lui 2
- din fiecare grup se elimina variabilele care isi schimba starea
- se scrie forma minimizata a functiei ca suma a produselor variabilelor ramase din fiecare grup.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "MINIMIZAREA FUNCTIILOR LOGICE CU AJUTORUL CIRCUITELOR NAND SI REPREZENTAREA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat matematicacircuite nandfunctii logice