Numere prime si divizibilitate

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

2,5 (2 review-uri)

Am sa incep povestea mea cu un citat al lui Emerson, in eseul : “ Despre prietenie” unde acesta spune ca : "  …singura cale ca sa ai un prieten este ca tu insuti sa fii unul " .
  Este foarte greu sa-ti gasesti un prieten dar este si mai greu de crezut ca nu numai oamenii isi pot gasi prieteni, ci si numerele. De aceea  am sa va spun o poveste despre numerele prietene :
  Ca sa-si asigure protectia unui senior ce-l dusmanea, un cavaler a trimis acestuia un dar foarte curios fiindca l-a potrivit in asa fel ca sa cuprinda exact 220 de bucati.

 

Anume: saci de grau, de poame uscate, vase de vin, de ulei, oi, porci si la acestea a adaugat o punga de bani, atatia la numar cat mai era nevoie ca impreuna cu numarul celorlalte bunuri sa ajunga la 220.
  Separat, intr-o punga de piele, cavalarelul i-a trimis seniorului un medalion pe care era incrustat numarul 284.
  Seniorul nestiind ce semnificatie sa dea neobisnuitului cadou, s-a dus sa se lamureasca la cel mai mare matematician de atunci, Pitagora.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Numere prime si divizibilitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat matematicanumere primedivizibilitate
Comentarii

nu prea m-o ajutat 8-) da noh 8-}

e bun si ista