Referat Gheorghe Vranceanu

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Gheorghe Vranceanu, fiul academicianului Gh.C.Vranceanu, s-a nascut in Iasi, la 16 ianuarie 1929. Liceul l-a urmat la Bucuresti, la "Gheroghe Lazar"(maturitatea data in 1949).Imediat dupa examenul de maturitate, a intrat prin concues la Institutul de constructii din Bucuresti, de unde a obtinut titlul de inginer constructor in 1954, cind si-a sustinut examenul de stat.In 1953 insa a intrat si la Facultatea de matematica si fizica a Universitatii din Bucuresti, iar in 1957 si-a sustinut examenul de stat pentru matematici.

 

Chiar din 1954 a fost numit preparatory la catedra de matematici aplicate.Aici a fost inaintat asistent in 1959,iar in 1961 lector suplinitor;a functionat in calitate de lector la aceeasi catedra, pina in toamna anului 1965.In octombrie 1965 a fost trecut lector suplinitor la catedra de matematici superioare, Facultatea de fizica, Universitatea din Bucuresti ( sef de catedra Gh. Marinescu) si a predat doua cursuri: geometrie analitica si elemente de algebra , precum si matematici superioare.De la 1 octombrie 1966 a fost inaintat conferentiar la Institutul de constructii din Bucuresti la catedra de matematici.
La 14 iunie 1963 si-a sustinut doctoratul in stiinte matematice, tratind in teza subiectul de probabilitati geometrice:Interpretari geometrice in teoria proceselor Markov. Pina in present (1966), in memorii publicate,Gh.Vranceanu abordeaza domeniul geometriei diferentiale.Aici a inceput cu geometria spatiilor afina local euclidiene A2 de speta trei.Pe urma s-a preocupat de interpretari in teoria proceselor Markov, studiind conexiunile asociaye acestor procese (in teza de doctorat).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Gheorghe Vranceanu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat matematicagheorghe vranceanu