Teoria asteptarii

Incarcat la data: 09 Martie 2010

Autor: maria enea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Teoria astepterii este principalul instrument folosit in studiul fenomenelor de congestionare, care apar atunci cand numarul cererilor depaseste capacitatea de servire. Termenul coada provine din cuvantul latin coda si semnifica dispunerea sub forma unui sir a unor persoane aflate in asteptare.

Teoria asteptarii se constituie ca o ramura a cercetarilor operationale, ce are ca obiectiv abordarea matematica a cozilor sau a firelor de asteptare. Firele de asteptare si teoria asteptarii si-au gasit aplicabilitate in diverse domenii cum ar fi telecomunicatiile, controlul traficului, anticiparea performantelor computerelor, serviciile medicale (planificarea paturilor dintr-un spital), traficul aerian, vanzarea marfurilor, etc.

Performantele sistemelor de asteptare in conditii de suprasolicitare joaca un rol important in ceea ce priveste perceptia consumatorilor asupra calitatii serviciilor. Timpii de asteptare si intarzierile sunt inevitabile in cadrul acelor sisteme de asteptare, care raspund unor cereri aleatoare, a caror aparitie in timp si spatiu este guvernata de anumite legi probabilistice, cunoscute sau necunoscute. A oferi, in cadrul unui sistem de asteptare, capacitati de servire suficiente, pentru a evita asteptarile in absolut orice circumstante, implica costuri uriase. Din acest motiv, scopul teoriei asteptarii este acela de a ne asista in proiectarea unor sisteme de servire, in care exista un echilibru intre costurile de operare si timpii de asteptare ai utilizatorilor sistemului.

CUPRINS

Introducere
Capitolul 1 Teoria asteptarii – notiuni generale………………….. ..5
Capitolul 2 Studiu de caz la SC PANTIRU TRANS SRL….……….8
Capitolul 3 Concluzii ……………….………………………………11
Bibliografie

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teoria asteptarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MATEMATICACOMPORTAMENTUL (TEORIA) CONSUMATORULUI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan