THALES DIN MILET

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 111 kb

3,9 (13 review-uri)

Thales a fost un filozof grec  care a trait intre anii 624 – 546ien. Desi nici una dintre scrierile lui nu a fost gasita, cunoastem munca sa din scrierile altora.
Thales este considerat tatal stiintelor in Grecia, matematician si filozof. El este prima persoana care si-a  pus intrebari despre natura universului si a dat raspunsuri care nu luau in considerare zeii si demonii. Renuntarea la mitologie a fost un pas crucial in gândirea stiintifica si a condus la o explozie intelectuala care a durat sute de ani. Thales a fost fondatorul filozofiei grecesti si al Scolii Milesiene a cosmologistilor. El a  fost contemporan cu Solon si Cresus si a fost considerat unul din Cei sapte intelepti – sapte oameni care au trait intre anii 620 – 550 ien, si care, prin intelepciunea lor, s-au distins ca legislatori, conducatori, sfetnici sau autori de maxime.

 

Pentru ca nu cauta intotdeauna raspunsuri la probleme practice, Thales era vazut de unii oameni ca un om intelept dar imprudent: o scriere a lui Platon ni-l  prezinta  cazând intr-o fantana pentru ca era prea ocupat sa studieze stelele. Totusi, aceasta aparent imprudenta observare a stelelor a  condus la aplicatii practice in navigatie: el a studiat miscarea stelelor din Carul Mic dupa care navigau fenicienii. In plus, el a demonstrat caracterul practic al filozofiei sale cand si-a folosit cunostintele ca sa prezica o recolta bogata de masline si sa puna monopol pe presele de ulei de masline.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "THALES DIN MILET". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat matematicathales din milet