Abordarea terapeutica a bolilor aparatului respirator

Incarcat la data: 18 Iunie 2010

Autor: alexandra claudia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Tratamentul. Rareori hemoragia nazala necesita tratament. Daca ea este persistenta sau prea intensa, se va recurge la refrigeratii locale, eventual instilare de astringente: perclorura sau sulfat de fier 3-5 %, alaun, tanin 0,5 - 2 %, adrenalina 1 : 10.000. In general, introducerea de tampoane la nivelul narilor pot limita hemoragia, dar la scoaterea lor provoaca aproape fara exceptie, recidiva, prin ruperea coagulilor.


    
La animalele agitate se recomanda calmante sau tranchilizante. Oricum, animalele cu hemoragie nazala vor fi tinute in locuri linistite. In cazuri extreme se recurge la medicatia antihemoragica pe cale generala: ergotina s.c. 5-10 g la animalele mari; 2-5 g la cele mijlocii; 0,1 - 2 g la cele mici; Adrenostazin, Venostat, Etamsilat, Vitamina K, saruri de calciu, la nevoie transfuzii.Rinitele (Corizele).


Tratamentul.


Igienic, se recomanda sa se asigure o temperatura constanta, fara curenti de aer, umiditate optima si furajare buna. Tratamentul medicamentos va fi nuantat in functie de forma rinitei. Se recomanda toaleta interna si externa, prin spalaturi cu o solutie salina 20 %; instalatiile cu Rinofug, Fedrocaina,Eucaliptol la animalele mici, solutie de sulfatiazol 10 %, Penicilina 1.000 U.I./l ml ser fiziologic,Streptomicina 100 mg/ 1 ml ser fiziologic etc.


    
La animalele mari se fac inhalatii sau fumigatii cu vapori de tinctura de iod, gudron, creolina, esenta de terebentina, uleiuri eterice volatile etc. In formele crupale sunt avantajoase instalatiile cu solutii de perclorura de fier, bicarbonatate sau cu tripsina; tripsinoterapia da bune rezultate si pe cale generala sau 500 mg. la animalele mari. La porc se mai poate efectua spalatura cavitatii nazale cu o seringa fara ac, prin jet puternic (cu capul animalului tinut in jos), cu solutii clorurosodice 10 - 20 %, de 2 - 3 ori pe zi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Abordarea terapeutica a bolilor aparatului respirator". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: abordare terapeutica