Antibioticele Penicilinele de biosinteza

Incarcat la data: 05 Decembrie 2010

Autor: postolache adrian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38 kb

Antibioticile sunt substante chimice organice produse de microorganisme sau obtinute prin sinteza sau semisinteza care in doze foarte mici,  inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene.  Dupa descoperirea microbilor de Pasteur, s-a observat ca unele specii microbiene se apara de alte specii prin elaborarea unor substante chimice nocive.

Acest fenomen este numit antibioza, iar substantele chimice rezultate din metabolismul celular vii poarta numele  de antibiotic. Primul care a semnalat, in 1885, actiunea inhibanta a substantelor elaborate de microorganisme a fost savantul roman Victor Babes; tot el a sugerat ca aceste substante ar putea fi utilizate in scop terapeutic pentru distrugerea agentilor patogeni.

Aceste fapte constituie o anticipatie geniala a savantului roman care, cu 50 de ani inaintea descoperiri epocale a lui Fleming (obtinerea penicilinei), a intuit efectele practice ce le-ar putea avea pentru terapeutica antagonismul microbian.CUPRINSCAP.I  NOtIUNI DESPRE MEDICAMENTE


CAI.II GENERALITatI DESPRE MEDICAMENTE


CAP.III  CLASIFICAREA ANTIBIOTICELOR


CAP.IV  PROCESELE TEHNOLOGICE DE FABRICARE A   PENICILINELOR DE BIOSINTEZa


CAP.IV.1   GENERALITatI


CAP.IV.2  STRUCTURA GENERALa A PENICILINELOR


CAP.IV.3   PROPIETAtILE PENICILINELOR G SI V


CAP.IV.4  TEHNOLOGIA DE BIOSINTEZA A   PENICILINELOR G SI V


CAP.V   N.P.M. SI P.S.I. SPECIFICE ANTIBIOTICELOR  DE BIOSINTEZa


CAP.VI REACtII ADVERSE


CAP.VII  CONCLUZII


CAP.VII  BIBLIOGRAFIETextul de mai sus reprezinta un extras din "Antibioticele Penicilinele de biosinteza". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINAANTIBIOTICEreferatbiosinteza