Capsule moi

Incarcat la data: 20 Aprilie 2012

Autor: mariana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7932 kb

2,3 (3 review-uri)

Capsulele sunt preparate farmaceutice formate din invelisuri care contin doze unitare de substante active asociate sau nu cu substante auxiliare,fiind destinate administrarii pe cale orala.

Gelatina si amidonul folosite la prepararea nvelisului capsulelor,precum si substantele folosite pentru ajustarea consistentei acestora, trebuie sa corespunda prevederilor din Farmacopeea Romana, sau din alte normative de calitate.

Se pot folosi si substante auxiliare cum ar fi: agenti de opacifiere,tensioactivi,conservanti antimicrobieni potriviti, precum si coloranti admisi de Ministerul Sanatatii.
 
In functie de natura invelisului,capsulele pot fi: capsule gelatinoase, tari sau moi capsule amilacee- casete.
     
Capsulele moi pot avea forma sferica sau ovoida. Capsulele cu forma sferica se numesc „perle”, iar cele cu forma ovala se numesc „capsulene”. Datorita elasticitatii peretilor se deformeaza usor si de aceea pot fi inghitite chiar si atunci cand au un volum apreciabil de substanta. Ele pot ambala substate solide sau lichide uleiose, niciodata apoase. Se pot obtine prin operatia de stantare sau presare, prin picurare sau scufundare sau imersie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Capsule moi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINAreferat medicamentereferate medicina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan