Diagnosticul leishmaniozei la caine

Incarcat la data: 24 Aprilie 2010

Autor: camara miriam claudia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 939 kb

Prima descriere medicala importanta a acestei forme a fost facuta de Alexander Russel in 1756. Leishmanioza cutanata este cunoscuta in lume cu denumirea de "Aleppo boil" in traducere inseamna boala care dupa cicatrizare lasa escare urate si foarte dureroase. Vestigii despre leziunile pielii si deformarile faciale au fost gasite in Ecuator si Peru datind din primul secol d.Hr perioada pre-Inca (Inca-cel mai mare imperiu din America precolumbiana 1200-1533d.Hr).

 

Datorita deformarilor faciale suferite asemanatoare leprei boala a fost numita "lepra alba" dau "boala din muntii Anzi".
In 1901, Leishmania a fost identificata in probe luate din splina unui pacient mort de "febra Dum-dum". in acea perioada, orasul Dum-dum, situat nu departe de Calcutta, era cunoscut ca "oras nesanatos" din cauza acestei febre. "Febra Dum-dum" boala ca si malaria, se manifesta prin slabiciune, alternanta perioadelor febrile cu cele nefebrile, anemie severa, atrofie musculara, splenomegalie severa. Aceasta boala semana foarte mult cu "febra neagra" sau "kala-azar".

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Diagnosticul leishmaniozei la caine". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PARAZITIcazare medicina veterinara