Fiziologia aparatului digestiv

Incarcat la data: 16 Mai 2013

Autor: Alina Daniela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Gastronomia a fost considerata o arta inca din cele mai vechi timpuri, insa alimentele, inainte de a constitui o arta sunt combustibilul nostru.
   

Alimentele contin substanta cu structura chimica complexa  care pentru a ajunge la forma de molecule simple sufera transformari mecanice, fizice si chimice. Acestea, prin “prelucrare” produc energia necesara fiecarei celule. In acest scop s-a dezvoltat aparatul digestiv. Exista patru tipuri de digestie: la nivel bucal, gastric, al intestinului subtire si al celui gros.
   
La nivel bucal, exista o activitate motorie si una secretorie. Activitatea motorie consta in masticatie si timpul bucal al deglutiei.
   
Masticatia este un act reflex voluntar sau involuntar. Organele masticatiei sunt oasele maxilare, mandibulare si dintii(pasive), muschii masticatori ai limbii si ai obrajilor(active).
   

   

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fiziologia aparatului digestiv". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...