Homeopatia, metoda terapeutica

Incarcat la data: 15 Septembrie 2010

Autor: Ghindici Diana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 41 kb

Terapia umana este o ramura stiintifica a Medicinei care are ca scop pastrarea si tratarea starii de sanatate a omului. La baza Terapiei sta motto-ul : „primum non nocere”- adica „in primul rand nu face rau”. Terapia foloseste pentru indeplinirea scopului ei numeroase metode si variante terapeutice , toate fiind subordonate ideii de baza.
   
Astfel , putem vorbi despre : terapie medicamentoasa de sinteza sau semisinteza ( medicamente conventionale ), terapia naturista ( medicamente ce au ca baza substante naturale ) , terapia chirurgicala , apiterapia ( medicamente ce au la baza substante ce provin din activitatea albinelor ) , fitoterapia ( medicamente ce au ca baza substante vegetale ) , acupunctura , reflexoterapia , presopunctura , dietoterapia , etc .
   
Alimentatia “chimizata”, aerul poluat, medicamentele alopate (chimice) utilizate abuziv ?i neadecvat nu fac altceva decat sa agreseze organismul, sa il oblige sa faca eforturi suplimentare in vederea autocura?arii, a drenajului, a epurarii. Alopatia (terapia cu medicamente chimice) este o metoda buna ?i eficienta. Dar  se  abuzeaza prea mult in utilizarea sa, ceea ce duce la ob?inerea de rezultate contrare. Nu orice boala sau afectiune are nevoie de terapia alopata.

Cuprins
 Introducere    2
 Ce este Homeopatia?    2
  Istoria Homeopatiei    3
  Principiile homeopatiei    5
  Prepararea farmaceutica a medicamentului homeopatic    6
  Avantajele homeopatiei    11
  Homeopatia in Romania    12
  Concluzii    13
  Bibliografie     15

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Homeopatia, metoda terapeutica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEHOMEOPATIE