Ingrijirea gravidei cu sarcina fiziologica

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2010

Autor: carmen silvia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 36

Tip fisier: zip

Marime fisier: 40 kb

Aparatul genital se compune din organe genitale externe,organe genitale interne si glande anexe. Sistemul reproducator la femeie,prezinta modificari structurale ciclice ce coincide cu fazele ciclului menstrual,la randul sau dependent hormonal(estrogeni si progestageni).

Organele genitale externe cuprind:muntele lui Venus,formatiile labiale si organele erectile,constituite din bulbii vestibulari,clitoris si corpusculii tactili speciali ai labilor mici.

Organele genitale interne cuprind vaginul,uterul,tuba uterine si ovarul,intre care exista o stransa corelatie fiziologica.Ele ocupa cea mai mare parte a pelvisului(micul bazin),strabatand perineul pana la vulva.

Glandele anexe ale aparatului genital feminine sunt:
-glandele lui Bartholini,in numar de doua, de forma ovoida,ele au marimea unui bob de mazare si sunt situate de o parte si de alta a orificiului vaginal.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ingrijirea gravidei cu sarcina fiziologica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.