Markeri imunohistochimici

Incarcat la data: 04 Martie 2013

Autor: Daizy Ioana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 428 kb

Artrita reumatoida (AR) este o afectiune inflamatorie cu un stigmat autoimun care poate fi definita nu numai prin fenotipul sau debilitant, dar si prin implicatiile majore de ordin socio-economic, avand o prevalenta de pana la 1% in populatia generala. Actual, diagnosticul este stabilit pe baza unei analize compozite a caracteristicilor clinice si paraclinice.

Totodata trebuie sa tinem seama de limitele variabile in timp care pot intarzia diagnosticul de artrita reumatoida: manifestarile clinice in artrita precoce sunt adesea nespecifice, criteriile de clasificare ACR nu sunt utile in aceasta situatie, in mod special in primele 10-12 saptamani de boala, iar investigatiile, incluzand testele sangvine si explorarea radiologica pot fi normale la debut.

Terapia instituita, indiferent de precocitatea diagnosticului de boala, necesita criterii clare, cu o specifictate extrem de inalta pentru evaluarea unui raspuns eficient, sigur si mai ales, sustinut. In acest sens, s-au demarat numeroase studii cu scopul de a stabili un model predictiv bazat pe elemente imunologice si imunohistochimice de eficienta terapeutica – model imperios necesar, cu aplicabilitate larga si accesibil clinicienilor reumatologi.
                      

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Markeri imunohistochimici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEIMUNOLOGIEClinicterapiereferat medicinaArtrita reumatoidaparaclinic
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...