Metabolismul materiei vii

Incarcat la data: 25 Aprilie 2012

Autor: Tanti Tanta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Prin metabolism se intelege totalitatea transformarilor biochimice si energetice care au loc in tesuturile organismului viu. Metabolismul constituie functia fundamentala a vietii si reprezinta schimbul permanent a vietii si reprezinta schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu. Incercarea metabolismului determina moartea organismului.

Metabilismul este un proces complex,care are la baza doua procese opuse:

  • catabolism-totalitatea proceselor chimice de degradare a substntelor din organism;se produce in special ruperea legaturilor dintre atomii de carbon,din moleculele diferitelor substante;acest tip de reactii este insotit de eliberare de energie (reactie exoterma).
  • anabolism-procesele chimice de biosinteza a substantelor ce intra in alcatuirea materiei vii.Reactiile anabolice se caracterizeaza prin consum de energie si se numesc reactii endergonice (reactii endoterme).


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metabolismul materiei vii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINAMETABOLISMreferatreferate medicina
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...