Nevoia de a elimina

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2010

Autor: tapirdea florentina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

Alimentatia - cantitatea si calitatea alimentelor ingerate de individ influenteaza satisfacerea nevoii de eliminare
o buna hidratare si o alimentatie bogata in reziduuri (legume, fructe, cereale) faciliteaza eliminarea intestinala si vezicala mesele luate la ore fixe favorizeaza ritmul eliminarilor.


b)Exercitiile – activitatea fizica amelioreaza randamentul muscular fortifica musculatura abdominala si pelvina, care au un rol important in eliminarea intestinala c)Varsta – are un rol important in satisfacerea nevoii daca tinem seama de control sfincterelor; la copii, controlul se obtine in 2-3 ani; la persoanele varstnice, diminuarea tonusului musculaturii abdominale poate provoca lipsa de control a eliminarii; la barbati, hipertrofia prostatei determina tulburari de mictiune

d)Programul de eliminare intestinala – regularitatea programului de eliminare este un factor ce influenteaza satisfacerea acestei nevoi momentul ales pentru defecare poate varia de la un individ la altul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Nevoia de a elimina". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINAreferatAsistenta medicala