Referat Ginecologie: dispensarizarea sarcinii

Incarcat la data: 10 Iunie 2010

Autor: sandu mirona

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

5 (1 review)

Sarcina este un fenomen fiziologic rezultat in urma nidarii normale a oului la nivelul    mucoasei uterine .Starea femei in perioada sarcini este intre normal si patologic de la inceput pana la final ,adica pana la nastere.

Dispensarizarea reprezinta o succesiune de acte medicale calificate intreprinse in vederea scaderii mortalitatii materne si fetale si sa identifice cat mai precoce sarcinile cu risc obstetrical crescut .

In  asistenta antenatala (dispensarizare ) obiectivul personalului medical este atat reducerea acestor factori de risc cat si supravegherea starii fatului , recunoasterea unor semne de alarma, respectiv primele masuri de urgenta ce pot fi luate si educarea femeii gravide pentru o participare activa la propria ingrijire. Acesta se realizeaza prin informatii privind igiena sarcinii, pregatirea pentru nastere, alaptare si ingrijirea nou-nascutului .
   
Prima consultatie pentru orice femeie inainte de a  decide  sa   ramana insarcinata  ar trebui sa inceapa cu un consult preconceptional. Cu aceasta ocazie se pot depista eventuali factori de risc si permite o “programare” a sarciniiintr-o perioada cu riscuri cat mai diminuate .
    
Consulatia in mod obligatoriu incepe cu o anamneza cat mai amanuntita si v-a cuprinde informatii privind datele personale ,antecedente medicale ,afectiuni medicale cronice (DZ, afectiuni renale, afectiuni cardiace , HTA, epilepsie, afectiuni psihiatrice), afectiuni genetice (ex fenilcetonurie,talasemie b. Gaucher),IDR la tuberculina , regim de alimentatie , expunere la noxe, consum de toxice, trombofilii. Se efectueaza un consult obstetrical si un consult clinic general, examinari de laborator  si un examen ecografic.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Ginecologie: dispensarizarea sarcinii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GINECOLOGIEMOASEdiagnosticul sarcinii