Stomatologie Ortopedica. Finisare

Incarcat la data: 01 Mai 2012

Autor: Ион Горбули

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Cuvantul “ceramica “ provine de la denumirea unde se ardea lutul. Folosirea contemporana a termenului sporeste importanta, incluzand toate materialele dure organice si nemetalice, care sunt prelucrate sau folosite la temperaturi inalte.

Termenul include,de asemenea, sticla, enamel, glas-cermica si cimenturi neorganice (ciment,ghips). Termenul corect “ceramica dentara” este feldspatul (60-80%)culori diferite,portelanul este caolinic (50-70%)-albicios.

Avantaje:

  • rezistenta mecanica,la rupere,incovoiere(mai putin la tractiune,se desprind usor).
  • stabilitatea coloristica exceptionala
  • biocompatibilitatea cu tesuturile paradontale
  • inerte fizico-chimic
  • transluciditate
  • conductivitatea termica redusa
  • densitatea de suprafata
  • luciul

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Stomatologie Ortopedica. Finisare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: stomatologiereferatreferat medicina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan