Terapia ocupationala in afectiunile respiratorii

Incarcat la data: 08 Decembrie 2010

Autor: leahu ana liliana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 188 kb

Terapia ocupationala  este o profesie a  secolului 20 desi bazele sale filozofice trebuie cautate cu  multi ani in urma. Efectul terapeutic al activitatii si miscarii este cunoscut de la inceputul civilizatiei. Date despre importanta ocupatiei asupra sanatatii putem gasi in literatura antica a Greciei,Persiei,Egiptului si Chinei. Grecii si egiptenii in antichitate  tratau bolile psihice cu muzica, dans, jocuri.

Definitia AOTA: Terapia ocupationala este forma de tratament care foloseste activitati si metode specifice, pentru a dezvolta, ameliora sau reface capacitatea de a desfasura activitatile necesare vietii individului, de a compensa disfunctii si a diminua deficientele fizice.

Definitia E.N.O.T.H.E : TO foloseste  teoria centrata pe „client” (pacient) prin intermediul activitatii pentru a imbunatatii performanta ocupationala si a promova starea de bine in mediul inconjurator pentru o buna calitate a vietii.
Terapia ocupationala ca stiinta studiaza semnificatiile, valorile si rolul pe care pacientul (“clientul”) si terapeutul le atribuie ocupatiei ca parte integranta a vietii cotidiene si ca instrument de interventie terapeutica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Terapia ocupationala in afectiunile respiratorii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINAterapiereferatafectiuni respiratorii