Tuberculoza pulmonara

Incarcat la data: 19 Iunie 2012

Autor: Gigel Frone

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Boala infecto-contagioasa specifica, cu larga raspandire, care este produsa de germeni ce apartin genului Mycobacterium. La om agentul etiologic este Mycobacterium tuberculosis – bacilul Koch. In producerea tuberculozei la om un rol secundar il poate avea si Mycobacterium bovis care determina tuberculoza la bovine.

Bacilul Koch:

  • bacil aerob, cu alcoolo-acido-rezistenta
  • cultiva pe medii speciale in aprox. 3-4 sapt ( Lowenstein-Jensen)
  • in structura sa contine o proteina specifica datorita careia se poate determina prezenta sa in organism – tuberculina
  • sub forma purificata (PPD) tuberculina determina prin injectare intradermica o reactie de hipersensibilizare
     

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tuberculoza pulmonara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat medicinareferat tuberculoza
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...