Amenajarea mediului educational in concordanta cu noul curriculum

Incarcat la data: 27 Mai 2010

Autor: mitrache carmen

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

3 (1 review)

Gradinita este mediul unde copiii prescolari sunt primiti,se mişca şi se joaca, unde  totul trebuie gandit si amenajat, astfel incat acesta  sa fie o sursa din care copii se inspira si invata, un loc placut, frumos, in care se simt bine, in siguranta, un loc care le vorbeste lor si tuturor celor care il viziteaza despre tot ce se intampla acolo.


     
Una din conditiile esentiale ale aplicarii unui curriculum centrat pe nevoile,interesele şi dezvoltarea lui globala se refera la crearea unui mediu educational adecvat,care sa permita dezvoltarea libera a copilului si sa puna in evidenta dimensiunea interculturala si pe cea a incluziunii sociale.Educatoarele sunt responsabile de crearea unui mediu favorabil de invatare,fiind ele insasi o parte integranta a acestuia.


        
Gradinita este spatiul in care se realizeaza educatia timpurie,dupa ce copilul a parcurs deja cateva etape de formare-de la nastere la varsta de 3 ani. Mediul fizic trebuie gandit astfel in cat sa se  sesizeze dinamica proprie a fiecarui copil si sa se ofere posibilitatea dezvoltarii lui armonIoase,stimulandu-i dezvoltarea sub toate aspectele.


        
Prin organizarea spatiului grupei pe centre de activitate procesul de invatare este unul activ,de socializare,in care copii interactioneaza direct cu materialele,cu alti copii,cu adultii,individual,in perechi sau in grupuri mici.Acest tip de organizare permite dezvolterea libera a copilului pe domeniile de dezvoltare:dezvoltare fizica,sanatate si igiena personala ; dezvoltarea socio-emotionala ; dezvoltarea  capacitatilor si atitudinilor in invatare ; dezvoltarea limbajului ,a comunicarii si premisele citirii si scrierii ; dezvoltarea cognitive si cunoasterea lumii.


       
Sala de clasa trebuie sa fie atractiva,placuta ,securizanta,functionala,care sa invite copiii la joc si activitate,unde ei sa se simta stapani si in siguranta.


Pentru a raspunde cerintelor de dezvoltare a copiilor in toate domeniile mentionate mai sus ,in scopul oferii  unor experiente de invatare cat mai diverse si a unuo continuturi circumscrise de cele cinci domenii experientiale,spatiul salii de grupa va fi organizat pe centre de activitate ,care integreaza diferite domenii de cunoastere si experiente de invatare: biblioteca,stiinta,arta,joc de rol,jocuri de masa si constructii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Amenajarea mediului educational in concordanta cu noul curriculum". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURRICULUMPEDAGOGIEAmenajarelegea educatiei guvernmediu de afaceri