Cercetare pedagogica

Incarcat la data: 09 Februarie 2012

Autor: BorcilaGina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9759 kb

Cercetarea pedagogica reprezinta un tip special de cercetare stiintifica angajata la nivelul activitatii de educatie. Investigatia propusa, realizabila in conditii de intra, inter si frans-disciplinaritate este situata la linia de intersectie dintre cercetarea fundamentala si cercetarea aplicata, cercetarea normativa si cercetarea operationala, cercetarea filosofica si cercetarea-actiune, cercetarea prospectiva si cercetarea retrospectiva.

 


Ca tip special de cercetare stiintifica, cercetarea pedagogica tinde spre o explicatie si o intelegere normativa a activitatii de educatie.

 

Ea urmareste definirea si argumentarea legilor si principiilor care ordoneaza actiunea de proiectare si de realizare a educatiei la nivel de sistem si de proces. Aceasta perspectiva, situata la limita cercetarii filosofice, evidentiaza necesitatea cercetarii finalitatilor educatiei care determina orientarile valorice ale educatiei, realizabile in diferite contexte istorice si sociale.

 


Cercetarea pedagogica presupune, in acelasi timp concentrarea eforturilor asupra analizei descriptive a principalilor factori si "actori" ai educatiei. Dupa cum observa Gilbert de Landsheere, "inainte de a cunoaste legile invatamantului este important sa descriem cu obiectivitate derularea procesului de instruire si sa analizam procedurile de realizare ale acestuia"
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cercetare pedagogica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIECERCETAREPEDAGOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan