Experiente in prescolaritate

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2012

Autor: blajuta manuela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11453 kb

Reforma educatiei in Japonia nu se inspira dupa nici un model. Deviza ”Civilizatie si iluminism”s-a concretizat in principiul ”educatie pentru totipentru poporul intreg, astfel incat sa nu fiefamilii analfabete in sate si membri analfabeti in familii”.
   

Sistemul de educatie japonez este unul din cele mai dezvoltate si eficiente din lume. Proportia de scolarizare pentru invatamantul obligatoriu este de 99,99%.


Invatamantul prescolar s-a dezvoltat la fel ca si restul sistemului. Primele gradinite au fost infiintate in anul 1876. in prezent, educatia prescolara se realizeaza in gradinite de stat si private dar si in crese cu program prelungit sub tutela ministerului Sanatatii si Ocrotirii Sociale. Copiii incep sa frecventeze gradinita la 3 ani, iar cresa la doi ani.


Finantarea si administrarea institutiilor prescolare este guvernamentala si privata. Unele institutii prescolare se afla sub tutela unor temple, scoli, universitati. Organizarea si desfasurarea intregii activitati din institutiile prescolare sunt aprobate si controlate de autoritatile locale sau ale ministerelor cu exigentele normative cuprinse in legea invatamantului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Experiente in prescolaritate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPRESCOLARreforma
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan