Importanta pedagogiei

Incarcat la data: 20 Februarie 2013

Autor: M Octavia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

4 (1 review)

Educatia reprezinta unul dintre domeniile de cunoastere cu mari implicatii in vastul proces al dezvoltarii umane si sociale. Complexitatea sa este data de abordarile multiple care trebuiesc avute in vedere: perspectiva adultului pe care o contine idealul educational, perspectiva subiectului aflat sub influenta educationala (nevoi si particularitati), perspectiva cadrului educational, aspecte institutionale sau neinstitutionale, aspecte statice (constante, valori) si dinamice ale procesului.

Astfel, educatia se contureaza ca fapt pluridimensional, aflat sub incidenta abordarilor din domenii conexe: filosofie, sociologie, psihologie, biologie, antropologie, economie, politologie, igiena etc.

Specificul discursului pedagogic asupra educatiei consta in perspectiva axiologic-normativa: rolul major al pedagogiei nu este da a descrie fenomenul educational, de a observa ceea ce se petrece, ci insista pe ceea ce este bine si trebuie sa fie în perspectiva (C.Cucos).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Importanta pedagogiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEFILOSOFIEEDUCATIEREFERATEPEDAGOGIEpolitologiereferat pedagogie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan