Metode de cunoastere a elevilor: Necesitatea si dificultatile cunoasterii psihologice a elevilor

Incarcat la data: 13 Iunie 2013

Autor: Florea Ana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Practica pedagogica demonstreaza ca in domeniul instructiei si educatiei, strategiile didactice identice genereaza rezultate diferite, in functie de caracteristicile individuale si de varsta ale educatilor, nivelul intelectual, structura aptitudinala, optiunile profesionale, atitudinile si convingerile proprii, determinand o receptare si prelucrare diferentiata a mesajelor transmise.

Pentru o actiune eficienta, orice educator trebuie sa renunte la tipare unice si la prejudecati, si sa-si directioneze actiunea bazandu-se pe cunoasterea capacitatilor, intereselor si atitudinilor elevilor, pe cunoasterea reprezentarilor si sentimentelor acestora la varste diferite, folosind mijloace eficiente de influenta si formare.

Actiunea pedagogica devine eficienta numai daca procesul de formare se realizeaza urmarindu-se aptitudinile si caracteristicile generale de personalitate, asigurandu-se concordanta dintre caracteristicile persoanei si obiectivele procesului formativ.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode de cunoastere a elevilor: Necesitatea si dificultatile cunoasterii psihologice a elevilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...