Metode si procedee evaluativ stimulative

Incarcat la data: 15 Aprilie 2010

Autor: Palade Marcela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

In contextul evaluativ scolar evaluarea actioneaza din doua perspective [CHARLES HADJI, 1992, pag.14] :  
-    evaluarea ca utilitate sociala,care se traduce prin decizia de orientare, selectie si certificare ; 
-    evaluarea ca utilitate pedagogica tradusa prin decizii de reglare didactica.   

 

O definitie a evaluarii este  urmatoarea : "Evaluarea consta intr-o masurare sau apreciere,cu ajutorul criteriilor , a atingerii obiectivelor sau a gradului de proximitate a unui rezultat scolar in raport cu o norma."[ Yvan Abernot , Les methodes d"evaluation scoler ).  

 

Dupa G. Noizet ,in 1978 :"Intr-o acceptie mai larga ,termenul de evaluare desemneaza actul prin care ,a propos de un eveniment, un individ, sau un obiect, se emite o judecata prin raportare la unul sau mai multe criterii." 

 

J.M .De. Ketele, 1982: "A evalua inseamna a examina gradul corespondentei dintre un ansamblu de informatii si un ansamblu de criterii adecvate obiectivelor fixate, in vederea luarii unor decizii."  

 

Incercand sa extragem ceea ce  uneste definitiile date mai sus, putem spune ca in sens general A EVALUA inseamna a formula o judecata de valoare asupra realitatii. in domeniul scolar termenul de "evaluare" are sensul de a atribui o nota sau un calificativ  unei prestatii. Actul evaluativ in scoala este plurideterminat si multidimensional.

 

Importanta evaluarii in procesul de invatamant creste si dintr-o alta perspectiva si anume aceea a educatiei permanente . Concomitent  cu cresterea importantei se produc schimbari semnificative si in ceea ce priveste obiectivele urmarite, criteriile de evaluare, metodele si tehnicile folosite. In acest context restrangerea ariei actiunii de evaluare la rezultatele obtinute de elevi pe durata scolarizarii, fara a fi conceputa din perspectiva educatiei permanente nu mai este satisfacatoare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode si procedee evaluativ stimulative". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PEDAGOGIEProcedeemetode copiat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan