Pedagogia, stiinta a educatiei

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2013

Autor: Birzu Marius

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

5 (1 review)

Din punct de vedere etimologic , termenul de “pedagogie” deriva din limba greaca, si anume din “pais”sau “paid” insmnand “copil” si din “ago” sau “agoche”, care  inseamna”a comduce, a se ocupa de cresterea copilului”.
   
Pedagogia studiaza esenta trasaturilor fenomenului educational, scopul si sarcinile educatiei, valorile si limitele educatiei, continuzul educatiei, principiile ei, metodele si formele de desfasurare ale procesului educational.
   
Pana la constituirea ei ca stiinta, pedagogia a evoluat treptat de la empirism la stadiul actual, evolutia ei fiind mai lenta decat cea a altor domenii de preocupari, date fiind complexitatea si specificitatea obiectului sau de studiu.
   
Pedagogia s-a constituit ca stiinta intrucat raspunde pozitiv urmatorilor parametrii:
1. Are obiect propriu de studiu - educatia;
2. Are anumite legitati proprii fenomenului educational;
3. Are metode si procedee specifice pentru investigarea fenomenului educational;
4. Are o finalitate precisa - desavarsirea personalitatii umane.
Pedagogia ca stiinta are dubla semnificatie:
a. teoretica, explicativa pentru ca ofera teorii, cunostiinte stiintifice despre fenomenul educational;
b. practica, intrucat ofera metode, mijloace, procedee, tehnici de lucru pentru educatie.
   
Spunem ca pedagogia este o stiinta integratoare a educatiei intrucat in explicarea fenomenului educational apeleaza la alte stiinte umaniste ca: psihologie, sociologie, anatomie, teologie, si altele, asadar raspunde problematicii sale de studiu printr-o viziune interdisciplinara.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pedagogia, stiinta a educatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat pedagogiestiinta educatiei