Pedagogiile alternative

Incarcat la data: 14 Martie 2012

Autor: Corina Nechita

Pret: Gratuit

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26486 kb

ALTERNATIVE EDUCATIONALE
PEDAGOGIILE ALTERNATIVE
Moto: ''Dati-mi un peste si voi manca azi,
invatati-ma sa pescuiesc si voi avea ce manca o viata.''

 

Fiecare dintre noi a asistat in secolul XXI, mai mult ca oricand la o ''punere sub lupa'' a sistemului educational, determinat atat de noile schimbari ale societatii cat si de impregnarea valorilor aduse din vest in ceea ce priveste sistemul educational. Aceasta tendinta s-a concretizat in Romania prin introducerea alternativelor educationale, cele mai multe avand la baza initiative private.
   

Privite la inceput cu reticenta, aceste initiative private au ajuns astazi a fi apreciate de cei mai multi dintre cei implicati in actul educational. Daca pana mai ieri, societatea romaneasca se ferea a aminti de alternativele educationale care existau in vest astazi observam o preferinta catre aceste sisteme-lucru deloc neglijab 14214v216o il pentru cei interesati a introduce reforma in invatamant.
   

In comunicatul de presa al M.E.C si C.N.A.E din 31.03.2004 sunt precizate cele 5 forme de educatii alternative existente in Romania:
    *Pedagogia Waldorf (1990)
    *Pedagogia Montessori (1993)
    *Pedagogia Freinet (1995)
    *Alternativa Step by Step (1996)
    *Planul Jena (1996)

 

Prof. Dr. Gheorghe Felea, coordonatorul lucrarii Alternative Educationale din Romania precizeaza ca educatia traditionala reprezinta elementul static, pe cand educatia alternativa reprezinta elementul dinamic. Astfel in invatamantul traditional se pregateste elevul pentru viata, pe cand in invatamantul alternativ scoala face parte din viata, cunostintele sunt descoperite de copil.
   

PEDAGOGIA WALDORF
Pedagogia Waldorf a fost creata la inceputul secolului XX de catre Rudolf Steiner, la initiativa directorului fabricii de tigarete Waldorf Astoria, Emil Molt. Ea se bazeaza pe antropologia dezvoltata de Rudolf Steiner in cursurile de introducere tinute in toamna anului 1919, inainte de inceperea primelor clase. in lume, acest sistem educativ are o larga raspandire. De la inceput, organizatorii si-au propus realizarea unei scoli la baza careia sa stea conceptii pedagogice noi, care au in vedere arta educarii, nu doar a omului pamantean, ci si a omului sufletesc si spiritual.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pedagogiile alternative". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPEDAGOGIEsistemul educational
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...