Psihologia Educatiei

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2011

Autor: Prunaru Marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 74 kb

A intelege astazi psihologia educatiei inseamna a parcurge istoria ei (de la pedagogia pedagogica, la didactica intelectului), asa cum apare ea mai ales din persepctiva aplicatiilor eipractice. Este un drum lung, care nu poate fi scurtat rezonabil decat prin analiza primelor sI ultimelor verigi ale lantului si prin rezumarea drumului parcurs.

 

Vom incepe cu prima veriga:pedagogia psihologica, vom continua cu enuntarea momentelor parcurse, pentru a incheia cupunctul final la care s-a ajuns.in trecut, adica pana in Decembrie 1989, asa cum pedagogia era formata din doua parti principale:

 

Didactica (care se ocupa cu problemele instruirii din perspectiva pedagogica) si Teoria Educatiei (care se ocupa cu problemele educatiei din aceeasi perspectiva), exista si opsihologie pedagogica, formata tot din doua parti: Psihologia Instructiei si Psihologia Educatiei. Ea studia acelasi domeniu ca si pedagogia, dar din perspectiva psihologica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihologia Educatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPSIHOLOGIEDIDACTICA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...