Relatia Familie scoala

Incarcat la data: 27 Septembrie 2010

Autor: Cristian Raduca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Cunoscut fiind faptul ca scolile sunt parte integranta a comunitatii locale, parintii, profesorii si elevii trebuie sa fie constienti de influenta mediului respectiv asupra valorilor, normelor, structurilor politice si economice ale populatiei asezarii.

Ca centre de educatie, scolile influenteaza comunitatile locale. Aceasta reciprocitate este mai mult sau mai putin recunoscuta de ambele parti. Cercetarile indica faptul ca proiectarea  diverselor tipuri de parteneriate este benefica ambelor parti, scoala isi dezvolta curriculum-ul, iar comunitatea intelege, accepta mai usor si beneficiaza de tehnologia si schimbarile din scoala.

In intocmirea unui proiect educational de imbunatatire a relatiei scoala-comunitate trebuie avut in vedere folosirea unor modalitati de sensibilizare prin care sa se reuseasca finalizarea unor activitati ale caror beneficii sa fie in egala masura pentru toti.
       
Majoritatea activitatilor din proiectul educational de imbunatatire a relatiei scoala - comunitate sunt parte integranta a planurilor de actiuni din cadrul parteneriatelor educationale:
,, Proiectul de dezvoltare comunitara”;
,, impreuna - actiuni comunitare”;
,, Angajament pentru integrarea persoanelor dezavantajate”;
,, Şi noi suntem ca voi”;
,, Sufletul copilului - sufletul padurii”;
,, De la strabuni aminte”.?

Asupra relatiilor dintre scoala si familie in mediul rural in tarile Comunitatii Europene (Macbeth, Al., 1984), bazat pe cercetari comparative, documentare si empirice, enumera patru motive pentru care scoala si familia se straduiesc sa stabileasca legaturi intre ele:
a) parintele este pus in fata faptului implinit – nu poate opta pentru o scoala anume intrucat in localitate nu exista decat o scoala, iar deplasarea intr-o alta localitate nu este posibila (sunt necesare costuri suplimentare pe care parintii nu si le permit) ;
b) educatia in afara scolii este aproape inexistenta. Copii nu pot beneficia de forme alternative de educatie deoarece pe raza localitatii nu exista institutii destinate acesteia;

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Relatia Familie scoala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPEDAGOGIEFamilia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan