Rolul educatiei in formarea personalitatii

Incarcat la data: 17 Februarie 2010

Autor: Enica Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Caracteristica definitorie a omului este aceea de a fi nu numai un produs al evolutiei biologice naturale , ci - in primul rand - al unei modelari sociale si culturale a personalitatii. In afara culturii si mediului social, individul, chiar daca ar supravietui fizic nu ar deveni inca o fiinta umana in sensul plenar al acestui termen, ci un „hominid” destul de putin adaptat in lupta pentru existenta. Limbajul , gandirea si vointa nu sunt caracteristici intrinseci biotipului, ci un rezultat al procesului de insertie sociala.

In aceasta directie, este foarte instructiva experienta celor 52 de copii-lupi (cazuri izolate de fiinte umane care, pierdute la o varsta infantila, au fost adoptate de animale si crescute la un loc cu puii lor) descoperiti la diferite varste si grade de evolutie in mai multe tari ale lumii. Şi anume , nici unul dintre acestia nu avea trasaturi umane specifice : mers bipe, limbaj articulat, conduita logica, evolutie afectiva sau volitionala . Este celebru cazul celor doua fetite, Amala si Kamala, descoperite intr-o padure tropicala intr-o stare complet animalica si crescute apoi intr-un orfelinat. Amala nu a supravietuit mult timp, iar Kamala, dupa 7 ani de eforturi, in varsta de 17 ani nu stapanea inca mersul biped si folosea abia 40 de cuvinte .
  
Avem, in acest fel, argumente indubitabile asupra rolului decisiv al invatarii si socializarii in formarea personalitatii umane .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul educatiei in formarea personalitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PEDAGOGIEformarea personalitatiilegea educatiei guvern
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook