Scoala si familia fata in fata cu problemele sexuale ale adolescentei

Incarcat la data: 27 Februarie 2010

Autor: ureche doina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Sexualitatea si societatea apar la prima vedere ca doua aspecte diferite de realitati,fiind percepute, cel putin in cultura occidentala ca antagoniste, aflate la baza unor perechi de contrare,cum ar fi: -instinct si lege, biologic si spiritual,natura si cultura. O analiza antropologica pune insa in valoare faptul ca aceste doua dimensiuni majore ale realitatii umane ofera o stare de complementaritate in asa fel incat considerarea lor izolata angajeaza deja o interpretare deformata.


Cateva constante pot fi puse in evidenta toate societatile de pana acum procedeaza potrivit unor structuri identice(prohibitia,casatoria,incestul,educatia), dar desfasurand o gama nelimitata,de modalitati pentru reglementarea sexualtatii,prin reciprocitate, sexualitate, depaseste caile institutionale prin ocolisuri, derive, fluxuri neasteptate.  Legalitatea in toate formele ei-religioasa, morala, juridica-se raporteaza la sexual ca la un exces.


Dar si aceasta relatie are fata sa ascunsa; excesul, social este constrangator la randul sau,si mult prea obscur pentru a se regla in cadrul unei legalitati ireductibile la sexualitatea.  Aceste excese intodeauna amenintatoare, aceste legalitati intodeauna amenintatoare, aceasta permanenta circulatie a sexualului in interiorul socialului si a sociallui in sexual desemneaza aspecte tipice ale conditiei umane.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scoala si familia fata in fata cu problemele sexuale ale adolescentei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PEDAGOGIENava-scoala