Sistemul de invatamant

Incarcat la data: 14 August 2010

Autor: cosmin-ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

S.I - ppalul subsistem al sist. de educatie (se refera la organizarea institutionala a I) - reuneste institutiile specializate implicate in procesul de educatie, cercetare si cultura.

(responsabile de realizarea in mod organizat, planificat si metodic a dezideratelor educative)  - in sens LARG: - “ansamblul institutiilor care participa la realizarea arhitecturii scolare 9la derularea generala a studiilor pe cicluri, orientari, filiere)  => din ac. perspectiva S.I  are un caracter deschis si include:


institutii scolare / universitare cu caracter formal


institutii specializate in instruire nonformala - centre de pregatire profesionala


                                                                            - cluburi


                                                                            - tabere scolare


                                                                            - programe radio – TV scolare / universitare                                                                               - diferiti agenti sociali cu care scoala stabileste relatii de tip –> contractual – scoli militare


                                     - scoli profesionale


                                      - biserica
->consensuale   – familia


                                       - comunitatea locala


- in sens RESTRANS – cuprinde institutiile scolare (sc. primara, gimnaziul, liceul, inv. profesional si superior) organizate pe trepte, cicluri si ani de studii.  => din ac. perspectiva e definit ca sistem scolar specializat in realizarea functiilor pedagogice ale sistemului de educatie  la nivelul procesului de instruire , in cadrul concret al activitatilor didactice si educative.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul de invatamant". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEInvatamantreferat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan