Valorificarea textului literar in gradinita

Incarcat la data: 12 Iulie 2012

Autor: AF HUSZTI VASILE

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

A-ti petrece existenta in mijlocul tinerelor mladite, a le vedea crescand cu ochii mariti de curiozitate, a le veghea cresterea inaltandu-i spre lumina cartii, facand primii pati spre miracolul lumii, sprijiniti de tine – dascalul – constituie un privilegiu de neegalat.

Acest privilegiu solicita in schimb exigenta si maxima responsabilitate fata de profesie, responsabilitate ce se exprima prin ridicarea permanenta a calitatii procesului instructiv-educativ, calitate ce are in vedere si dezvoltarea personalitatii scolarului.

Sarcina actuala a scolii, si implicit a dascalului, este formarea unei personalitati care sa corespunda nevoilor Europei contemporane si viitoare, caracterizata printr-o perfecta loialitate, respectul persoanei umane, toleranta, simpatie, sociabilitate, generozitate si spirit de intrajutorare. Valori – cheie, precum: aspiratia spre democratie, respectul drepturilor omului, al drepturilor copiilor, justitia sociala, toleranta, pacea, echilibrul ecologic, etc. pot fi intelese prin intermediul textului literar cu conditia ca dascalul sa fie preocupat de desfasurarea unui invatamant activ-participativ.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Valorificarea textului literar in gradinita". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat pedagogietextul literar
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...