Afectivitatea la scolarul mic

Incarcat la data: 01 Februarie 2011

Autor: Alina Dumitru

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Comparand afectivitatea cu celelalte planuri ale dezvoltarii psihice a scolarului mic s-a facut aprecierea ca aceasta ester eclipsata de celelalte sau ca la aceasta varsta se trece printr-o perioada de latenta afectiva.

 

Putem deci, considera ca o prima caracteristica a afectivitatii scolarului mic este evolutia ei discreta, latenta, mai intima. Emotiile,dispozitiile, sentimentele copilului sunt mai putin exteriorizate, atat cele pozitive cat si cele negative. Cu privire la acestea din urma, se constata ca tind sa fie mai mult traite în tacere, copilul însusi punand pe primul plan felul în care raspunde la cerintele scolii.

 

Contactul cu noul mediu-scoala si problemele de adaptare intensifica raspunsurile afective si le fac sa se succeada uneori cu mare viteza si sa se intensifice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Afectivitatea la scolarul mic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPSIHOLOGIEafectivitatea