Consiliere aducationala si interventie la copilul supradotat

Incarcat la data: 16 Martie 2010

Autor: florea andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Supradotarea este o manifestare umana deosebita, cu multiple fatete, avand ca element comun exceptionalitatea si fiind realizata prin combinarea fericita a unor capacitati intelectuale si aptitudini deosebite cu anumite trasaturi de personalitate (si in conditiile unui mediu socio-familial-cultural favorizant). Copiii supradotati nu constituie un grup populational omogen.


Nu se poate vorbi de un profil psihologic unic.Totusi, supradotatii constituie un grup aparte, care se diferentiaza prin caracteristicile de personalitate, stil de invatare, mod de interactionare cu semenii etc. Ei trebuie considerati persoane cu nevoi speciale, tocmai pentru ca sunt speciali.


Elevul supradotat este acel subiect cu o capacitate intelectuala superioara mediei, (la nivel psihometric, peste 130), observandu-se diferente cognitive atat la nuvel cantitativ, cat si calitativ, o maturitate mai mare (perceptie si memorie vizuala), dezvoltarea capacitatii metacognitive la o varsta timpurie (aproximativ 6 ani) si intuitie in rezolvarea problemelor, talent creativ si motivatie intrinseca pentru invatare, precocitate si talent.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Consiliere aducationala si interventie la copilul supradotat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPSIHOLOGIECopil
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan