Dezvoltarea proceselor si a capacitatilor psihice la varsta scolara mica

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: BUGNEAN IOAN

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Desi maturizarea organelor de simt se termina relativ de timpuriu in dezvoltarea ontogenetica, dezvoltarea senzatiilor este un proces in continua desfasurare. La virsta de 6,7 ani se constata o largire a cimpului vizual, atit a celui central, cit si a celui periferic precum si o crestere a preciziei in diferentierea nuantelor cromatice.

 

Se inregistreaza progrese ale capacitatii de receptionare ale sunetelor inalte si ale capacitatii de autocontrol a propriilor emisiuni vocale. Copilul poate aprecia pe cale auditiva distanta dintre obiecte dupa sunetele si zgomotele pe care le produc. Senzatiile lui se subordoneaza noului tip de activitate, invatarea.
Pe parcursul micii scolaritati perceptia cistiga noi dimensiuni, evolueaza. Daca sincretismul, perceperea intregului este o caracteristica ce se mentine de-a lungul intregii prescolaritati, fenomenul incepe sa se diminueze la scolarul mic. Aceasta se datoreste atit cresterii acuitatii perceptive fata de componentele obiectului perceput, cit si a schemelor logice, interpretative, care intervin in analiza spatiului si a timpului perceput.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dezvoltarea proceselor si a capacitatilor psihice la varsta scolara mica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VARSTAPSIHOLOGIEDEZVOLTARE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan