Educatia si provocarile lumii contemporane

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2011

Autor: salagean carmen mariana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

,,Omul nu poate deveni om decat prin educatie” - spunea Kant, prin urmare omul nu se naste om: ,, tot ceea ce constituie umanitate: limbajul si gandirea, sentimentele, arta, morala – nimic nu trece in organismul noului nascut”- fara educatie.


Menirea educatiei este aceea ,,de a inalta pe culmi mai nobile de viata omul, comunitatea etnica si umanitatea, prin cultivarea valorilor spiritului”.


Educatia este unul dintre fenomenele care a aparut o data cu societatea umana, suferind pe parcursul evolutiei sale, modificari esentiale. De la actiunea empirica de pregatire a tinerei generatii pentru viata sociala educatia a parcurs un drum lung devenind o adevarata stiinta cu statut propriu.

 

Epoca actuala a informatizarii,a calatoriilor interplanetare, a interdependentelor culturale, economice sau de alta natura, pune probleme cu care omenirea nu s-a confruntat niciodata in istoria sa. Obiectivata in cele trei ipostaze (formala, nonformala si informala), educatia este chemata sa formeze personalitati usor adaptabile la nou,creative si responsabile.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Educatia si provocarile lumii contemporane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPSIHOLOGIECopil
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...