Jocul copilului

Incarcat la data: 01 Aprilie 2010

Autor: tatiana bodisteanu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Jocul cunoaste o dezvoltare deosebita in perioada de la 1 la 3 ani. Copilul este centrat pe jucarie, care are un rol de constituire a jocului. Acum, jocul este simplu, de improvizatie, respectiv actiunile sunt de strangere, de aruncare sau de imprastiere. La 1-2 ani, copilul, in jocul sau, este dependent de jucarie, caracteristica fiind activitatea concreta.


Dupa 2 ani, copilul poate inlocui jucaria cu un simbol al ei, evidenta fiind emanciparea de sub comandamentul concretului. Jocul copilului acopera aproape 90% din timpul destinat activitatii, iar acesta aproape in totalitate este destinat jocului cu obiectele. Elemente de joc sunt continute in cadrul celorlalte activitati legate, de exemplu, de toaleta sau de hranire.


Activitatea de joc favorizeaza corelarea miscarilor, care se subordoneaza unor comportamente precise, fapt ce conduce la o mai buna organizare a conduitei. Copilul pana la 3 ani este captivat de jocul cu obiecte si mai putin capabil de a-si corela propria activitate cu a celorlalti copii, motiv pentru care copilul de 2-3 ani se joaca singur chiar daca este in compania altor copii. Acest fapt a dat nastere la una din cele mai cunoscute teorii, cea a egocentrismului, sustinuta de Jean Piaget, care explica natura jocului izolat al copilului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Jocul copilului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIECopilJOC
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan