Premise psihologice ale adaptarii copilului la mediul scolar

Incarcat la data: 05 Noiembrie 2011

Autor: Luminita Anghel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12032 kb

Educatia reprezinta unul dintre serviciile cele mai importante pe care o comunitate le poate oferi copiilor ei. Cu cat varsta acestora este mai frageda, cu atat importanta relatiei umane, afective dintre copil si cadru didactic este mai mare.

 

Adaptarea la mediul scolar este o excursie cu peripetii, pe care copilul trebuie sa o inceapa de timpuriu si care lasa amprente psihice importante in viata acestuia. De aceea, invatatorul este adultul semnificativ care modeleaza gandurile si emotiile scolarului mic si fata de care copilul ajunge adesea sa aiba o profunda afectiune.
   

Primele zile de scoala reprezinta un moment de schimbare in viata copilului. Daca nu a mai fost intr-o colectivitate, intrarea sa in scoala este prima largire importanta a mediului sau social, mediu in care trebuie sa se integreze apoi pas cu pas.


Pentru copilul care se pregateste de prima lui zi de scoala urmeaza cateva luni de adaptare, deoarece, brusc, relatiile, asa cum le cunoaste el, capata noi dimensiuni. Daca pana acum oamenii care ii erau apropiati faceau parte strict din familie, incepand cu primele zile de scoala, micutul va descoperi un sentiment miraculos: prietenia cu alti copii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Premise psihologice ale adaptarii copilului la mediul scolar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUPSIHOLOGIECopil
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...