Protectia sociala a tinerilor si masuri de prevenire si stopare a somajului

Incarcat la data: 23 Noiembrie 2010

Autor: p monica

Pret: 80 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Unul dintre factorii de vulnerabilitate ce mai mari importanti cu o mare incidenta in tara noastra in perioada actuala este varsta. Tineretul nu se afla in situatia de categorie  defavorizata numai la noi in tara. Cercetari facute in tarile O.C.D.E prevenind somajul la tineri releva cateva trasaturi generale a cestui fenomen.


Consiliul Uniunii Europene a adoptat directiva 94/33/CEE referiroare la protectia tinerilor in munca, directiva care reglementeaza aspectele legate de definirea conceptelor de tanar, copil, adolescent, munci usoare, timp de lucru si perioada de repaus, intradctia munciii copilului si derogari de la aceasta interdictie obligatii generale ale angajatorului referitor la angajarea tinerilor, in special in ceea ce priveste normele de securitate si sanatate in munca , timp de lucru, munca de noapte, repausul legal, activitati care implica expunerea tinerilor la factori novici din punct de vedere chimic, biologic, fizic.


Romania a adoptat o serie de legi relevante in domeniul muncii prin care se realizeaza transpunerea unor directive in legislatia nationala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Protectia sociala a tinerilor si masuri de prevenire si stopare a somajului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPSIHOLOGIEprotectie sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...