Psihopedagogie speciala: deficiente

Incarcat la data: 02 Iunie 2010

Autor: GRABA SILVIA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Psihopedagogia  speciala este o lucrare importanta pentru cei care  profeseaza sau vor sa se dedice copiilor cu deficiente senzoriale, de vedere, de auz, cu handicap locomotor, mintal.

Lucrarea de fata are doua parti: In prima parte  se abordeaza problematica  deficientilor sensorial de auz. A doua parte abordeaza problematica deficientilor  sensorial de vedere. Sunt tratate notiuni fundamentale ale surdologiei: depistare , diagnosticare, testarea auzului si sunt prezentate experimente ale unor autori de prestigiu.
   
De asemenea sunt redate probleme de evaloare a limbajului si comunicari la deficenti mintali,  cu posibilitati de adaptare in conditii ale handicapului audititv. Partea a doua este dedicate prezentarii problemelor majore cu privire la instruire si educarea deficientilor de vedere , descrierea bolilor intalnite in mediul scolar depistarea compensarea deficitului vizual.
   
In ultimul timp , numarul persoanelor cu handicap mintal si sensorial s-a marit simtitor, iar acestia prezinta aptitudini de comunicare reduse in comparative cu cele normale . Vorbirea trebuie exersata prin varii moduri: imitatie , conversatie si jocuri spontane cu materiale bogate pentru a se putea efectua transferul conceptelor in diferite contexte ale vietii cotidiene .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihopedagogie speciala: deficiente". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AUZULDEFICIENTEpsihopedagogie speciala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...