Referat Stadiile dezvoltarii psihice

Incarcat la data: 07 Martie 2003

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 56 kb

5 (1 review)

Cel care este considerat ca psihologul cel mai centrat pe psihologia varstelor (mai ales cele adulte) este Carl Gustav Jung. Sugereaza idee unei dezvoltari continue în care viata sociala si institutiile, religia si miturile ocupa un loc de seama. El a sesizat faptul ca în jurul varstei de 40 ani are loc un evident proces de individuatie.

 

O interesanta descriere a ciclurilor umane a efectuat-o E. Erikson. El considera ca dupa stadiile freudiene de dezvoltare (oral, anal, falic si genital) exista stadiile psihosociale ale dezvoltarii eului. A emis ideea existentei unor componente duale (pozitive si negative) aflate în opozitie în fiecare din cele 8 stadii sau cicluri ale vietii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Stadiile dezvoltarii psihice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: dezvoltarea psihicareferat energie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan