Referat Structurarea personalitatii copilului la varsta prescolara

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: bozdog cosmin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

5 (1 review)

Perioada prescolara sau cea de-a doua copilarie constituie varsta de aur a copilariei. Odata cu intrarea copilului in gradinita orizontul sau existential se dilata deosebit de mult.
Reperele psihologice fundamentale, ce dau contur si individualitate celei de-a doua copilarii sunt activitatea de baza, jocul, si respectiv tipul relatiilor in care este antrenat individul.
Varsta prescolara constituie perioada structurarii viitoarei personalitati, ce este deosebit de permeabila unor influente diverse. Structurile psihologice se diversifica si se nuanteaza contribuind la schitarea vietii interioare a copilului. El devine mai sociabil si mai comunicativ.
La varsta prescolara se pun bazele personalitptii copilului, acesta incepand sa dobandeasca caracteristici de unicitate. Astfel, pe fondul unui anumit tip temperamental, care are o importanta filiatie ereditara, se schiteaza primele trasaturi caracteriale pozitive, generate de joc sau de alte activitati colective: inisiativa, independenta, hotarare, stapanire de sine, harnicie, perseverenta, etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Structurarea personalitatii copilului la varsta prescolara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ms-dos structuravarsta prescolarapsihopsihologie personalitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan