Educatia morala

Incarcat la data: 20 Aprilie 2010

Autor: orosz talida

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Specificul educatiei morale este determinat, de pe o parte ,de particularitatile morale,ca fenomen social,care –i confera continutul, iar pe de lata parte,de conditiile sociopsihologice ce sunt implicate in realizarea ei.Raportarea la societate si raportarea la subiect, acestea sunt cele doua coordonate necesare unei fundamentari pedagogice a educatiei morale.

Morala,ca fenomen social, reflecta relatiile ce se stabilesc intre oameni,ca subiect real,intr-un context social delimitat in spatiu si timp.ea este o forma a constiintei sociale, care include intr-un tot unitar idealul moral,valorile,normele si regulile morale,prin care se reglementeaza raporturile omului cu ceilalti oameni,cu societatea si cu sine insusi.

Morala reflecta, deci,concomitent,atat manifestari ale relatiilor concrete dintre oameni, asa cum se exprima ele  in comportamentul acestora,cat si sensullor ideal,respectiv cum ar trebui sa se realizeze aceste relatii.
Pentru o circumscriere cat mai adecvata a specificului educatiei morale vom poorni de la distinctia metodologica  care se face intre morala  si moralitate, respectiv intre morala sociala(constiinta morala a societatii) si morala individuala(constiinta morala individuala). Prima include sistemul moral al societatii privita ca un tot, pe cand cealalta-morala individuala sau moralitatea  nu reprezinta altceva  decat reflecatrea in constiinta individului a contrinutului pe care il incuba morala sociala.

II. ESENTA SI SCOPUL EDUCATIEI MORALE

Educatia morala  eset rezultatul interdependentei didactice  dintre  determinarea sociala,concretizate in exigentele moralei sociale,si autodeterminarea personala,prezentata de factorii interni, subiuectivi,antrenati in acest proces.
Esentia educatiei morale consta  in crearea unui cadru adecvat  interiorizarii componentelor moralei sociale in structura personalitatii  morale a copilului,elaborarea si stabilizarea pe aceasta baza a profilului   moral al acestuia in concordanta cu imperativele societatii noastre.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Educatia morala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPSIHOLOGIEPEDAGOGIEeducatia morala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...