Etapele selectiei de personal

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: claudia radu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Selectia de personal este o parte importanta in managementul resurselor umane, deoarece indeplineste o conditie esentiala pentru infiintarea si functionarea unei organizatii: asigurarea permanenta a fortei de munca pentru ocuparea diferitelor posturi din organizatie.

O preocupare intensa pentru acest domeniu a aparut la noi in tara o data cu cresterea numarului de investitori straini, interesati de forta de munca ieftina si de calitate. Acest lucru a condus la o adevarata concurenta pe piata fortei de munca si prin urmare, la cresterea interesului pentru infiintarea unor servicii specializate in recrutarea si selectia de personal.

Selectia resurselor umane trebuie abordata de organizatie din mai multe puncte de vedere( Moldovan-Scholz, 2000):
a)    Abordarea din perspectiva economica este necesara deoarece selectia : creeaza premisele unui randament sporit, creste calitatea muncii, se reduc accidentele de munca, se asigura supravietuirea in fata concurentei prin calitatea angajatilor.
b)    Abordarea de natura psihologica are in vedere: interesele angajatilor, aptitudinile individuale, nivelurile de aspiratie, motivatia angajatilor, satisfactia muncii angajatilor.
c)    Abordarea de natura sociologica are in vedere: repartizarea corecta pe locuri de munca, relatiile din cadrul grupului de munca, stilurile de conducere existente.
d)    Abordarea medicala aduce in discutie contraindicatiile nete pentru unii candidati de a ocupa anumite posturi.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Etapele selectiei de personal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ETAPEPsihologia munciiPersonal Development School
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...